NL    FR

Glazen deuren

Stijlvol en meer licht in uw vertrekken

Glazen binnendeuren

Glazen deuren bestaan uit gehard veiligheidsglas, dat een thermische behandeling onderging. Daardoor zijn ze vijfmaal sterker dan gewoon glas. Ze zijn beschikbaar in de typische diktes 8, 10 tot 12 mm. Alle deuren worden op maat geproduceerd, geslepen en voorgeboord volgens de functionering en het beslag dat u wenst. De meest voorkomende uitvoeringen zijn: Klaar glas • Clearvision (extra helder) • Mat • Gezandstraald met motieven, tekeningen of logo’s. Te verkrijgen in verschillende kleuren en figuurglas. 

Accessoires

Accessoires (scharnieren, sloten, deurgrepen, …) zijn te bestellen in volgende finishes: Zwart, Inox of Inox Look, Alu Naturel, Chroom Mat of Glanzend.

Zandstraling

Voor het zandstralen van motieven, logo’s of tekeningen wordt een onderscheid gemaakt tussen “eenvoudige” tekeningen en meer complexe, waarvoor een supplement geldt. De meest courant gevraagde zandstralingen vallen hoe dan ook onder de “eenvoudige”. U kan steeds een overzicht van de meest gevraagde tekeningen opvragen

Glazen binnendeuren scharnierdeur - gewone scharnieren

Scharnierdeur – gewone scharnieren
Hierbij worden normaal 2 scharnieren voorzien, die dezelfde werking hebben als de scharnieren van een gewone deur (opening 90°). Scharnieren kunnen bevestigd worden op een dagstuk of een uitbezette doorgang, waarbij dan bij voorkeur wel een deurstop gebruikt wordt. Deze kan bijgeleverd worden onder de vorm van een slot, kruk en sluitplaat, ofwel kan de slaglat in het dagstuk als deurstop fungeren.

Glazen binnendeuren vloerveer

Vloerveer
Bij gebruik van een vloerveer bevindt het veermechanisme zich in een module in de vloer. Deze wordt van een afdekplaat voorzien. De vloeruitsparing is typisch 315x120x45 mm. Bijkomend zijn een onder-, bovendraaischoen en bovendraaispil nodig. In deze uitvoering kan de deur – indien gewenst – van een stop op 90° voorzien worden. In combinatie met een vloerveer worden doorgaans ook deurgrepen gebruikt.

Glazen binnendeuren veerscharnieren

Veerscharnieren
Ook wel “doorslaande deur” genoemd. Voorzien van 2 scharnieren met ingebouwd hydraulisch veermechanisme, waarbij de deur 90° kan draaien in beide richtingen.
De scharnieren worden gemonteerd op het dagstuk of de uitbezette doorgang. In combinatie hiermee wordt gewoonlijk een deurtrekker gebruikt.

Glazen binnendeuren schuifdeur

Schuifdeur
Voor een schuifdeur wordt een volledig schuifdeursysteem (rail, rolkit + alu eindkapjes) bijgeleverd, vóór de muur lopend. Een deurgeleider is eveneens inbegrepen. Voor de bediening van de schuifdeur kan een gat in de deur gefreesd worden of wordt een schuifdeurgreep of –knop bijgeleverd.

logo_breen_belgium

De binnendeur die klopt

© Breen Belgium BV
Ontwerp & realisatie: Vannaam